tractaments fisioterapia fisiosalut i esport cursos de taichi i escola d'esquena fisiosalut i esport acupuntura descompte fisiosalut i esport

5 Consells per prevenir el deteriorament de la nostra salut

Evitar el deteriorament de la salut és possible si aprenem a mantenir una bona educació corporal. A banda de la nostra condició física i psíquica, acostumar-nos a uns bons hàbits en totes les activitats del nostre dia a dia reduirem els símptomes i previndrem aquest deteriorament. Us detallem a continuació cinc consells per prevenir-lo en el nostre dia a dia:

1. Intentar adequar el nostre espai de treball a una correcta postura.

En la mesura del que ens sigui possible. A casa també podem continuar adaptant les zones de descans i activitat a uns bons hàbits higiènics posturals.

2. Utilitzar tots els recursos possibles per evitar carregar pesos.

repartir el pes i ajupir-se
Alhora, en el cas en que això no sigui possible, demanar ajuda a altres persones respectant les correctes postures per aixecar i decarregar pes.

3. Quan aparegui algún simptoma o bé una limitació del moviment.

dolor a la part baixa de l'esquena

Quan aquests no desapareixen uns 4 o 5 dies després cal consultar a un professional aquesta molèstia.


4. Si ens trobem davant un simptoma recurrent o una patologia crònica

reeducació postural per evitar el dolor

Si ens trobem davant un simptoma recurrent, o una patologia crònica haurem de fer un treball periòdic per evitar l'aparició o agreujament d'aquell simptoma o patologia en questió.

Intentar adequar el nostre espai de treball a una correcta postura, en la mesura del que ens sigui possible. A casa també podem continuar adaptant les zones de descans i activitat a uns bons hàbits higiènics posturals.

5. Practicar alguna activitat física periòdicament dins les nostres possibilitats o limitacions.

practicar una activitat física cada dia

Aquesta activitat ha d'incloure l'estirament, potenciació, coordinació i equilibri.

Educar el nostre cos


Des del nostre centre oferim recursos com l'escola d'esquena i el taichi, que ens ajudaran a prendre consciència del nostre cos, la nostra postura i els nostres hàbits.

Aquests activitats que oferim des del centre es constitueixen per un seguit d'exercicis d'estiraments i potenciació globals o analítics. Amb aquests exercicis aconseguim estirar o potenciar un o varis grups musculars. Incorporen alhora un treball respiratori, fent més concient aquesta funció tan automàtica.

Cliques per piular? tweet fisiosalut Evitar el deteriorament de la salut és possible si aprenem a mantenir una bona educació corporal.



Aquestes activitats es porten a terme tinguent en comtpe la individualitat de cada persona, com són, el seu estat en cada moment, la seva activitat… Cada persona avança al seu ritme i el seu nivell d'exigència, realitzant els exercicis fins i tot de maneres diferents si es requereix.

En conclusió, el que intentem és que el nostre cos treballi amb un cost energètic òptim per cada una de les actvitats que realitzem. La persona aprèn a reconèixer els hàbits que li van bé i els que no i podrà aprenent a cuidar-se de manera natural.


El que s'intenta és que la persona sense adonar-se'n adopti les postures més adequades per a portar a terme les seves activitats diàries. S'evita així que la persona vagi desvinculant-se de postures i costums contraproduents per a la seva salut.

Com sempre esperem que aquest article t'hagi resultat útil i pugueu aplicar els nostres consells no només per vosaltres, sinó també amb amics i família. Et convidem a donar-nos la teva opinió o experiència!

0 comentaris :

Escriu aquí el teu comentari, els comentaris que continguin missatges o paraules no respectuoses seràn eliminats. Gràcies!